با گذشت زمان، توزیع تولید ناخالص داخلی جهانی در بین بزرگترین اقتصادهای جهان به طور پویایی تغییر کرده است و منعکس کننده تغییرات در سیاست های اقتصادی، پیشرفت های تکنولوژیکی و روندهای جمعیتی است. در اینفوگرافیک زیر، برای بررسی روند این تغییرات در دهه های اخیر، 6 اقتصاد برتر جهان بر اساس سهمشان از تولید ناخالص داخلی جهانی از سال 1980 تا 2024، به تصویر کشیده شده اند. همه ارقام و آمارها بر اساس چشم انداز اقتصاد جهانی صندوق بین المللی پول، نسخه آوریل 2024 است.
داده ها و نکات برجسته
داده های استفاده شده برای ترسیم اینفوگرافیک بالا در جدول زیر آمده است.
مقاومت ایالات متحده
می توانیم ببینیم که سهم آمریکا در طول زمان به طور قابل توجهی نوسان داشته است. اقتصاد ایالات متحده پس از رسیدن به 21.1 درصد در سال 2011، سهم نسبی خود را چندین درصد افزایش داد و طبق برآورد صندوق بین المللی پول 26.3 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2024 را به خود اختصاص داده است.
همچنین آمریکا بعد از همهگیری کرونا توانسته بحران اقتصادی خود را مدیریت کند که نمود آن در افزایش سهم این کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی از سال 2020 دارد. چین، اتحادیه اروپا و ژاپن در مدت مشابه شاهد کاهش نسبی بودهاند.
ظهور باورنکردنی چین
این داده ها همچنین چشم اندازی از دوره رشد سریع اقتصادی چین که از اوایل دهه 2000 آغاز شد، ارائه می دهد. جالب است بدانید که چین در سال 2001 به سازمان تجارت جهانی (WTO) پیوست که ادغام چین در اقتصاد جهانی را تسهیل کرد.
ژاپن از رتبه دوم سقوط می کند
ژاپن زمانی دومین اقتصاد بزرگ پس از ایالات متحده بود و در سال های 1994 و 1995 17.8 درصد از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داد. از آن زمان، رکود اقتصادی و پیری جمعیت منجر به کاهش نسبی قدرت اقتصادی این کشور شده است.